De Jeugdmuziekdag Altena wordt geleid door de volgende 4 dirigenten: 

Anneke Konings-Kros

Anneke Konings (1970) begon haar muzikale carrière op 14-jarige leeftijd. Zij koos  voor de bugel en speelde een jaar later mee in het fanfareorkest in haar geboortedorp Alblasserdam. Haar interesse voor muziek breidde zich uit en ging vervolgens musicologie studeren aan de Universiteit van Utrecht, met als specialisatie kunstbeleid en -management. Om ook praktisch onderricht te blijven volgen, koos zij in 1991 voor een studie aan het Hilversum´s conservatorium erbij. In 1995 studeerde Anneke af voor het praktijkdiploma harmonie- en fanfaredirectie, met de bijvakken piano en bugel. Ze kreeg o.a. les van Gert Buitenhuis, Gerrit Fokkema en Dick Teunissen. Daarna verruilde ze de bugel voor een hoorn en nam privéles van Ben v.d. Bosch en Eric Borninkhof. Intussen bouwde ze een eigen lespraktijk op, dirigeerde en speelde bij verschillende harmonie- en fanfareorkesten, was enkele jaren muziekrecensent bij een regionaal dagblad en schreef diverse artikelen voor vakbladen. Haar expertise is ook gebruikt bij het BINGO-project (Blaasmuziek In Nederland, Groei en Ontwikkeling), een project van een aantal jaren van de Stichting Kunstfactor, waarbij de Nederlandse Blaasmuziek vanaf 1800 tot nu in kaart is gebracht.Tevens ontwikkelde zij zelf een cursus/project, (Instrumentale BasisVaardigheden – ITBV) van 10 lessen, voor kinderen vanaf groep 5, om ze kennis te laten maken met een harmonie- of fanfareorkest. Diverse orkesten hebben hierdoor veel nieuwe leerlingen weten te verkrijgen. Zie voor meer informatie onder "projecten". Momenteel is Anneke werkzaam als dirigent bij een vijftal verenigingen: fanfare O.N.S uit Nieuwendijk, Harmonie St. Willibrordus uit Diessen, de Orthense Harmonie uit Den Bosch en het Boso Wind Orchestra (BWO) uit Beusichem. Daarnaast dirigeert zij ook nog het leerlingenorkest (harmonie) van muziekvereniging Da Capo uit Giessenburg.Inmiddels heeft Anneke ook een eigen lespraktijk van ca. 20 koperleerlingen, een aantal blokfluitgroepjes, heeft zitting in diverse werk- en vakgroepen (waaronder veel schoolprojecten) en is redactielid van het blad De Dirigent van de Bond van Orkestdirigenten.Samen met haar man runt ze een muziekwinkeltje in muziekaccessoires en muziekcadeau-artikelen en bezoekt ze derhalve ook (bijna) ieder jaar de Musikmesse in Frankfurt.

Kijk voor meer informatie op haar website.

Anneke 3 kerst

Ron van Vuuren

Ron van Vuuren (1971) startte in 1980 zijn muzikale carrière als leerling bij Drumband DIO in Rijswijk. Vanwege een verhuizing, nog geen 3 jaar later, sloot hij zich al aan bij Woudrichem's Muziekvereniging Kunst Na Strijd. Hij is daar nog steeds uitermate actief, niet alleen als lid maar ook als docent slagwerk en 2e dirigent. Ron behaalde zijn tamboerdiploma’s A t/m D en Algemeen Slagwerk A t/m C met vlag en wimpel. Hij speelde jarenlang onder leiding van Danny Oosterman bij het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO). Zijn militaire dienstperiode bracht hij musicerend door bij Fanfarecorps Limburgse Jagers. Vanaf 1997 stond hij als Dirigent en Muzikaal Leider voor de Drumband/ Slagwerkgroep te Uitwijk. Tegenwoordig verzorgt hij regelmatig inval directies bij o.a. Nooit Gedacht Almkerk, St. Ceacillea Hank en Kunst Na Strijd Woudrichem.Vanaf februari 2015 is hij dirigent bij het jeugdorkest ONS te Nieuwendijk. Ook is Ron vaste dirigent van 2 slagwerkgroepen. Ron heeft zijn basis diploma HaFaBra directie behaald in Tilburg bij docenten Hans Pastoor en Jan Bosveld en heeft een eigen bedrijf,  De Slagwerkgarage. Bij De Slagwerkgarage verzorgt hij slagwerklessen, diverse workshops op scholen en voor bedrijfsuitjes. Ook werkt hij regelmatig als gast-slagwerker bij diverse orkesten in de regio en daarbuiten.

IMG 8935kopie

Kees Treffers

Kees Treffers (geb. 7-6-1967 te Genderen) komt uit een muzikale familie. Moeder zong in een koor en vader speelde in de plaatselijke fanfare. Later werd vader dirigent van verschillende verenigingen en is hij momenteel nog steeds actief als arrangeur en componist. Vanuit de plaatselijke fanfare ("Excelsior" Genderen), groeide Kees op als cornettist. Via "Kunst en Vriendschap" Meeuwen kwam hij uiteindelijk bij Brassband "Oefening en Uitspanning" in Wijk en Aalburg, waar hij nu de soprano cornet bespeelt. Tijdens zijn militaire diensttijd was Kees muzikant bij de "Limburgse Jagers". Na deze periode volgde hij een 2-jarige cursus voor Assistent Dirigent die hij met goed gevolg heeft afgelegd. In het verleden is Kees dirigent geweest van de jeugdorkesten van "Excelsior" Genderen en "Oefening en Uitspanning" in Wijk en Aalburg. Vanaf 10 september 2013 dirigeert hij het A-orkest van fanfare "Juliana" Uitwijk. Tevens is Kees één van de dirigenten van de Jeugdmuziekdag Altena in het Land van Heusden en Altena. Verder is hij docent en arrangeert en componeert hij al dan niet in opdracht vanuit zijn uitgeverij "moremusicproductions.nl". 

DSC_0510.JPG

 

Olaf Baeke

Mijn naam is Olaf Baeke, geboren in Oudenaarde (Vlaamse Ardennen) op 24 juni 1972. Ik woon nu in Gorinchem. In 1998 ben ik afgestudeerd aan het Rotterdamse Conservatorium op klarinet bij Walter Boeykens (DM en UM). Daarnaast heb ik in 2005 mijn HAFABRA-directie diploma (Bachelor) gehaald bij Gerrit Fokkema.

Vanaf mijn 9de jaar ging ik naar de muziekschool in Oudenaarde. Na een jaar les speelde ik klarinet bij de plaatselijke harmonie “De Eendracht Mater” (in mijn dorp deelgemeente Oudenaarde).

Na enkele jaren zocht ik meer uitdaging en ben ik naar het harmonieorkest “De Vooruit” in Harelbeke gegaan. Met dit orkest heb ik aan verschillende topconcoursen deelgenomen, onder andere in Valencia.

Rond mijn 15de ben ik naast de muziekschool privéles gaan volgen bij Nestor Janssens (solist van het Filharmonisch orkest Antwerpen) omdat ik naar het Conservatorium wilde gaan. Naast de klarinet speelde ik ook het elektronische orgel en keyboard. Samen met mijn broer die basgitaar/trompet speelde, gingen we feesten verzorgen.

Tijdens mijn studie heb ik als klarinettist kunnen genieten van de concertreis door Japan met het “Clarinetchoir Walter Boeykens”. Daarnaast heb ik mee mogen doen aan een Culturele uitwisseling Rotterdam-Casablanca (Klarinetkwartet).

Nu ben ik dirigent van:

- Kunst Na Strijd uit Woudrichem

- Ons Genoegen uit Rhenen

- Big band Gorkum

- Orkest Rond de Merwe

olaf baeke