De Jeugdmuziekdag Altena wordt geleid door de volgende drie dirigenten: 

Anneke Konings-Kros

Anneke Konings (1970) begon haar muzikale carrière op 14-jarige leeftijd. Zij koos  voor de bugel en speelde een jaar later mee in het fanfareorkest in haar geboortedorp Alblasserdam. Haar interesse voor muziek breidde zich uit en ging vervolgens musicologie studeren aan de Universiteit van Utrecht, met als specialisatie kunstbeleid en -management. Om ook praktisch onderricht te blijven volgen, koos zij in 1991 voor een studie aan het Hilversum´s conservatorium erbij. In 1995 studeerde Anneke af voor het praktijkdiploma harmonie- en fanfaredirectie, met de bijvakken piano en bugel. Ze kreeg o.a. les van Gert Buitenhuis, Gerrit Fokkema en Dick Teunissen. Daarna verruilde ze de bugel voor een hoorn en nam privéles van Ben v.d. Bosch en Eric Borninkhof. Intussen bouwde ze een eigen lespraktijk op, dirigeerde en speelde bij verschillende harmonie- en fanfareorkesten, was enkele jaren muziekrecensent bij een regionaal dagblad en schreef diverse artikelen voor vakbladen. Haar expertise is ook gebruikt bij het BINGO-project (Blaasmuziek In Nederland, Groei en Ontwikkeling), een project van een aantal jaren van de Stichting Kunstfactor, waarbij de Nederlandse Blaasmuziek vanaf 1800 tot nu in kaart is gebracht.Tevens ontwikkelde zij zelf een cursus/project, (Instrumentale BasisVaardigheden – ITBV) van 10 lessen, voor kinderen vanaf groep 5, om ze kennis te laten maken met een harmonie- of fanfareorkest. Diverse orkesten hebben hierdoor veel nieuwe leerlingen weten te verkrijgen. Zie voor meer informatie onder "projecten". Momenteel is Anneke werkzaam als dirigent bij een viertal verenigingen: fanfare O.N.S uit Nieuwendijk, Harmonie St. Willibrordus uit Diessen, de Orthense Harmonie uit Den Bosch en het Boso Wind Orchestra (BWO) uit Beusichem. Inmiddels heeft Anneke ook een eigen lespraktijk van ca. 15 koperleerlingen, geeft ze muziekles in groep 4 van de Regenboogschool in Nieuwendijk en heeft de leiding over de Blazersklas. Daarnaast zit ze regelmatig in diverse werk- en vakgroepen (waaronder veel schoolprojecten) en was ze redactielid van het blad De Dirigent van de Bond van Orkestdirigenten. Samen met haar man runt ze een muziekwinkeltje in muziekaccessoires en muziekcadeau-artikelen.

Kijk voor meer informatie op haar website.

Anneke 3 kerst

Ron van Vuuren

Ron van Vuuren (1971) startte in 1980 zijn muzikale carrière als leerling bij Drumband DIO in Rijswijk. Vanwege een verhuizing, nog geen 3 jaar later, sloot hij zich al aan bij Woudrichem's Muziekvereniging Kunst Na Strijd. Hij is daar nog steeds uitermate actief, niet alleen als lid maar ook als docent slagwerk en 2e dirigent. Ron behaalde zijn tamboerdiploma’s A t/m D en Algemeen Slagwerk A t/m C met vlag en wimpel. Hij speelde jarenlang onder leiding van Danny Oosterman bij het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO). Zijn militaire dienstperiode bracht hij musicerend door bij Fanfarecorps Limburgse Jagers. Vanaf 1997 stond hij als Dirigent en Muzikaal Leider voor de Drumband/ Slagwerkgroep te Uitwijk. Tegenwoordig verzorgt hij regelmatig inval directies bij o.a. Nooit Gedacht Almkerk, St. Ceacillea Hank en Kunst Na Strijd Woudrichem.Vanaf februari 2015 is hij dirigent bij het jeugdorkest ONS te Nieuwendijk. Ook is Ron vaste dirigent van 2 slagwerkgroepen. Ron heeft zijn basis diploma HaFaBra directie behaald in Tilburg bij docenten Hans Pastoor en Jan Bosveld en heeft een eigen bedrijf,  De Slagwerkgarage. Bij De Slagwerkgarage verzorgt hij slagwerklessen, diverse workshops op scholen en voor bedrijfsuitjes. Ook werkt hij regelmatig als gast-slagwerker bij diverse orkesten in de regio en daarbuiten.

IMG 8935kopie

 

Henk van Loon

Afkomstig uit een gezin met liefde voor muziek, heeft Henk van Loon bugel-/cornetlessen gevolgd bij onder meer Henri Aarts, Ben Ruijsink en Raymond Vievermanns. Met het behalen van diverse diploma’s heeft hij in diverse orkesten gespeeld waaronder Oefening & Uitspanning uit Wijk & Aalburg, Veluwe Brass, Amsterdam Staff Band en tot voor kort bij Brassband Schoonhoven.
Henk is actief als leraar (klein)koper in de regio, dirigeert een 2-tal jeugdorkesten en is daarnaast dirigent van Brassband Kunst & Vriendschap uit Meeuwen.
Ook is Henk mede initiatiefnemer van CUBrass; een nieuw medium dat actief is met een website, App, Facebook en Twitter.

HenkvL

 

 

Foto dirigenten 2019